Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM faţă de provocările lansate de presa controlată de puterea comunistă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată intensificarea atacurilor şi provocărilor lansate la adresa sa de către Partidul Comuniştilor şi aliaţii lui. Prin intermediul presei aservite lor, comuniştii încearcă să discrediteze PLDM, răspîndind zvonuri ce nu corespund adevărului. Astfel, organele de presă controlate de putere au lansat ideea precum că Partidul Liberal Democrat din Moldova intenţionează să destabilizeze situaţia social-politică. În legătură cu aceste falsuri declarăm:

PLDM nu este implicat în organizarea acţiunilor de protest de către grupul de iniţiativă “Opriţi teroarea!”.

PLDM nu a chemat la pichetarea Ministerului de Interne la 17 martie şi nu are nimic în comun cu marşul pe care grupul de iniţiativă “Opriţi teroarea!” intenţionează să-l desfăşoare la data de 21 martie.

PLDM condamnă manipulările grosolane ale opiniei publice la care recurge puterea comunistă pentru a ne imputa antrenarea în acţiuni improprii formaţiunii noastre. Încercările presei comuniste de a induce în eroare opinia publică are ca scop discreditarea PLDM, în calitate de cea mai importantă forţă de opoziţie.

Într-un comunicat de presă, dat publicităţii la 18 martie, PLDM şi-a expus poziţia faţă de cazul tînărului împuşcat la 15 martie şi a cerut investigarea lui urgentă şi obiectivă, tragerea la răspundere a vinovaţilor şi informarea operativă şi imparţială a societăţii privind măsurile luate. Pînă în prezent, autorităţile comuniste nu au întreprins nimic pentru elucidarea acestui caz, prin urmare, întreaga responsabilitate pentru situaţia creată revine acestora.

PLDM îşi reiterează ataşamentul pentru metode legale şi civilizate de activitate politică şi cheamă toţi membrii şi simpatizanţii săi să nu se lase provocaţi de insinuările propagandei comuniste.

Serviciul de presă al PLDM
Declaraţia PLDM în legătură cu încălcarea de către Preşedintele Voronin a pricipiilor de reglementare a conflictului transnistrean Comunicat de presă cu privire la Conferinţa Liceenilor Liberal Democraţi