Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Intoleranţa faţă de presă este inadmisibilă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova s-a aflat în permanenţă alături de cetăţeni, a cerut respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a condamnat abuzurile puterii comuniste asupra instituţiilor de presă şi a jurnaliştilor, prin acţiuni concrete a sprijinit presa liberă.

PLDM nu acceptă sub nicio formă intoleranţa şi agresivitatea faţă de reprezentanţii presei, indiferent de către cine sunt manifestate acestea. Acţiunile lui Ion Chitoroagă sunt incompatibile cu valorile şi principiile promovate de PLDM.

În acest context, PLDM a luat decizia de a-l retrage pe Ion Chitoroagă de pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare şi din toate funcţiile elective din cadrul partidului.

PLDM va adopta aceeaşi atitudine intransigentă şi fermă faţă de oricine va încălca drepturile şi libertăţile omului, indiferent de funcţia şi poziţia pe care o are în partid.

Reiterăm şi cu această ocazie ataşamentul ferm al PLDM faţă de valorile democratice, libertatea presei şi exprimăm susţinerea noastră pentru mass media liberă.

Serviciul de presă al PLDM
Organele de forţă au împiedicat cetăţenii să se deplaseze la mitingul organizat de PLDM PLDM îşi reiterează apelul la consolidarea forţelor de opoziţie