Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM l-au omagiat pe Eminescu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 15 iunie 2009, fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova a adus un omagiu marelui poet naţional, Mihai Eminescu. Deputaţii liberal democraţi au depus flori la bustul poetului, de pe Aleea Clasicilor din capitală.

Preşedintele PLDM Vlad Filat a declarat că “trimiterile la Mihai Eminescu sunt de mare actualitate pentru noi toţi, deoarece poetul, la timpul său, a vorbit adevăruri care sunt foarte relevante si pentru ziua de astazi”.

La rîndul său, prim-vicepreşedintele partidului Mihai Godea a remarcat importanţa valorificării moştenirii literare a poetului-nepereche, care reprezintă “permanenţa culturii române”.

Deputaţii PLDM au fost întîmpinaţi cu aplauze de mulţimea adunaţă în faţa bustului poetului. Astăzi s-au împlinit 120 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Mihai Eminescu.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă cu privire la iniţiativa PLDM de consituire a unei comisii parlamentare speciale pentru optimizarea cadrului legislativ electoral Declaraţia PLDM cu privire la alegerile parlamentare anticipate