Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM solicită oficierea slujbelor de pomenire a victimelor deportărilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a remis scrisori către ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove şi ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Vlad Filat roagă înaltele feţe bisericeşti să oficieze duminică, 5 iulie, în toate edificiile de cult din ţară slujbe de pomenire a victimelor deportărilor operate de regimul comunist-sovietic.

Anterior, PLDM a cerut autorităţilor de la Chişinău să condamne public deportările organizate de regimul comunist sovietic pe teritoriul Basarabiei. Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că nici pînă astăzi, autorităţile moldovene nu şi-au onorat obligaţiunile faţă de victimele deportărilor comuniste şi faţă de urmaşii acestora. Pînă în prezent nu există un mecanism aplicabil de restituire a averilor persoanelor deportate.

La 6 iulie 2009 se împlinesc 60 de ani de la deportările în masă ale cetăţenilor, operate de către regimul comunist pe teritoriul Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PLDM
PLDM a instituit fondul “Aprilie 2009” Declaraţia PLDM privind politica guvernării comuniste de distrugere a învăţămîntului