Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Ucraina va suspenda aplicarea noului regim de trecere a frontierei pentru cetăţenii moldoveni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 august 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 21 august, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, la solicitarea acestuia.

În cadrul întrevederii, diplomatul ucrainean a informat că a transmis autorităţilor de la Kiev demersul liderului PLDM de a institui un moratoriu asupra deciziei recente a părţii ucrainene cu privire la noul regim de tranzit al frontierei dintre Republica Moldova şi Ucraina. Autorităţile ucrainene şi-au arătat disponibilitatea de a suspenda aplicarea deciziei respective, regimul de trecere a frontierei moldo-ucrainene urmînd să fie discutat cu noul Guvern de la Chişinău, a menţionat Pirojkov.

Vlad Filat a mulţumit părţii ucrainene pentru înţelegerea cu care a tratat subiectul şi a dat asigurări că noua putere de la Chisinau va depune toate eforturile pentru a revigora relatiile bilaterale moldo-ucrainene pe toate planurile.

Solicitarea privind introducerea unui moratoriu asupra noilor condiţii de tranzit a frontierei ucrainene a fost făcută în cadrul întrevederii bilaterale dintre Vlad Filat şi ambasadorul ucrainean la 14 august.

Serviciul de presă al PLDM

Apelul PLDM către funcţionarii publici, aleşii locali, colaboratorii organelor de drept şi mass media Discursul preşedintelui Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, în cadrul şedinţei de constituire a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XVIII-a