Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a comemorat victimele atentatelor teroriste din 11 septembrie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 septembrie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, Partidul Liberal Democrat din Moldova a comemorat victimele atentatului terorist de la 11 septembrie 2001, din Statele Unite ale Americii. Deputaţii PLDM, precum şi membri şi simpatizanţi ai partidului au depus flori la sediul ambasadei SUA în Republica Moldova, în semn de omagiu pentru cele peste 2.700 de victime ale atacurilor teroriste asupra turnurilor Word Trade Center din New York.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a declarat că este o datorie a fiecaruia dintre noi să aducem ca semn de recunostinţă o floare, sau să ne gîndim, cel puţin, la cei care au suferit de pe urma tragicului eveniment din 11 septembrie 2001, eveniment care a marcat o nouă eră în istoria contemporană. Acest omagiu este necesar să-l aducem celor care nu mai sunt printre noi, dar şi celor care au pierdut pe cei dragi. Este important să nu uităm ce s-a întîmplat, pentru a nu admite repetarea acestor tragice evenimente, a mai opinat liderul PLDM.

După depunerea de flori, preşedintele PLDM Vlad Filat şi deputatul Iurie Leancă au avut o scurtă întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, Asif J. Chaudhry, la solicitarea acestuia.

Dincolo de trecerea în revistă a evenimentelor ce s-au întîmplat acum 8 ani în SUA, cele două părţi au discutat despre situaţia din Republica Moldova, despre acţiunile ce urmează să le întreprindă noua guvernare liberal democrată. Avem relaţii foarte bune şi importante cu Statele Unite ale Americii. Rămîne ca noi, prin acţiuni judicioase, să administrăm această atitudine a guvernului SUA în interesul cetăţenilor ţării noastre, a spus Vlad Filat.

Liderul liberal democrat a apreciat sprijinul, inclusiv financiar, pe care guvernul SUA îl acordă Republicii Moldova, specificînd că, în condiţiile actuale, suportul partenerilor americani este determinant pentru ţara noastră.

Serviciul de presă al PLDM

Discursul preşedintelui Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, în cadrul şedinţei de constituire a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XVIII-a Comunicat de presă al PLDM cu privire la întrevederea lui Vlad Filat cu şeful administraţiei prezidenţiale ruse