Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la întrevederea lui Vlad Filat cu şeful administraţiei prezidenţiale ruse

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 septembrie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele PLDM, premierul desemnat, Vlad Filat, a avut astăzi o întrevedere cu şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narîşkin. Părţile au făcut un schimb de opinii referitoare la stadiul actual al relaţiilor bilaterale, inclusiv o inventariere a problematicii raporturilor între cele două ţări.

Un subiect aparte l-a constituit conflictul trasnistrean, în special prezenţa militară rusească în partea de est a Republicii Moldova. Acest aspect a fost abordat în contextul dreptului internaţional şi avînd la bază înţelegerile anterioare între cele două state.

Un alt subiect pus în discuţie a fost problema creditului de 500 de mln de dolari SUA, promis vara trecuta de Federaţia Rusă. Termenii împrumutului nu se cunosc în continuare şi abia după investirea noului guvern se va putea lua o decizie pe acest subiect. Premierul desemnat Vlad Filat a afirmat că “deschiderea Federaţiei Ruse este foarte importantă, dar la fel de importante sunt şi condiţiile în care sunt oferiţi aceşti bani”.

Vlad Filat a transmis un mesaj conducerii Federaţiei Ruse în ceea ce priveşte programul de guvernare elaborat de Cabinetul de miniştri, care urmeaza a fi investit la 25 septembrie.

Preşedintele PLDM a declarat că partea rusă a demonstrat înţelegere şi “este important ca asemenea întîlniri sa aiba loc periodic, pentru a discuta toata gama de probleme exsitente în relaţiile dintre tarile noastre. Întîlnirea cu şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narîşkin, a fost un bun prilej pentru a trasa anumite acţiuni pe termen scurt”, a mai spus Filat.

Din partea PLDM la întrevedere au participat: Iurie Leancă, Alexandru Tănase şi Victor Bodiu. Şeful administraţiei prezidenţiale ruse a fost însoţit de Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, alte persoane oficiale.

Serviciul de presă al PLDM

PLDM a comemorat victimele atentatelor teroriste din 11 septembrie Felicitare de Ziua Învăţătorului