Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova împlineşte 2 ani de la constituire

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 decembrie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Stimaţi membri şi simpatizanţi ai PLDM,

La 8 decembrie 2009, Partidul Liberal Democrat din Moldova împlineşte 2 ani de la constituire.

Din start am declarat că vom fi un partid al acţiunilor energice, asumate, îndreptate spre soluţionarea multiplelor probleme cu care se confruntă ţara noastră.

În doi ani am reuşit să ne afirmăm pe scena politică ca un partid pragmatic, modern şi reformator. Am demonstrat că în ţara noastră se poate face o politică responsabilă, care să ţină cont de aspiraţiile şi nevoile reale ale cetăţenilor.

Primul şi cel mai serios examen pe care l-am susţinut — alegerile parlamentare — au arătat că valorile şi obiectivele noastre sunt sprijinite şi împărtăşite de mii şi mii de cetăţeni. Rezultatele obţinute sunt rodul muncii fiecărui membru de partid care, prin implicare, dăruire şi credinţă, a contribuit la realizarea uneia dintre cele mai importante iniţiative pe care ne-am asumat-o pe deplin încă de la crearea partidului — debarcarea comuniştilor de la putere. Împreună am reuşit să curmăm perpetuarea unui regim anacronic şi dictatorial, să instaurăm o guvernare conştientă, competentă şi responsabilă, să dăm ţării noastre o perspectivă clară europeană.

Vă felicit din suflet pentru faptul că într-un timp relativ scurt am reuşit să devenim unul din cele mai importante partide politice şi vă asigur că împreună vom izbuti să construim o Moldovă liberă, democratică şi prosperă.

Stimaţi colegi!

Un partid e puternic nu prin vechimea sa. Un partid e de neînvins atunci cînd acţiunile sale răspund aşteptărilor şi intereselor cetăţenilor. Partidul Liberal Democrat din Moldova este şi va rămîne un partid al acţiunilor hotărîte şi cu respect pentru cetăţean.

Vlad Filat,
Preşedintele PLDM

Sursa: www.pldm.md

Discursul deputatului PLDM, Liliana Palihovici, preşedintele Comisiei pentru protecţie socială, sănătate şi familie, susţinut în Parlament la 3 decembrie, cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilitaţi Comunicat de presă al PLDM privind manifestările de intoleranţă confesională