Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deschiderea punctului vamal Lipcani — Rădăuţi Prut, pentru care a pledat PLDM, s-a produs

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 februarie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 15 februarie 2010, în prezenţa autorităţilor de la Chişinău şi Bucureşti şi a reprezentanţilor Comisiei Europene, a fost inaugurat punctul vamal Lipcani — Rădăuţi Prut. Darea in exploatare a podului Rădăuţi — Lipcani a fost una din promisiunile electorale ale Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Punctul vamal Lipcani — Rădăuţi Prut a fost renovat şi reconstruit cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, care a acordat în acest scop 11 milioane de euro. Deşi reconstrucţia a fost finalizată încă în 2006, din cauza birocraţiei, punctul vamal nu a fost functional pînă acum.

Amintim că Partidul Liberal Democrat din Moldova a cerut în repetate rînduri fostei guvernări să urgenteze deschiderea acestui punct de trecere la frontiera cu România.

La 25 ianuarie 2009, PLDM a organizat o întrunire a cetăţenilor din oraşul Lipcani, la care au participat locuitori din raioanele Briceni, Edineţ, Ocniţa şi Donduşeni. Ei şi-au exprimat nemulţumirea faţă de tergiversarea dării în exploatare a podului peste Prut şi au adoptat o Rezoluţie în care au cerut Guvernului Republicii Moldova să asigure în regim de urgenţă semnarea acordului bilateral cu România de creare a punctului vamal Lipcani — Rădăuţi Prut.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat atunci că deschiderea punctului vamal Lipcani-Rădăuţi Prut va favoriza dezvoltarea economică a circa 100 de mii de cetăţeni din raioanele de nord ale Republicii Moldova.

Amintim că întrunirea cetăţenilor a culminat cu un marş de protest din centrul oraşului Lipcani pînă la Podul Lipcani — Rădăuţi Prut, la finele caruia liderul PLDM, Vlad Filat, a rupt sîrma ghimpată care bloca accesul spre pod.

Alături de semnarea Convenţiei privind micul trafic la frontieră cu România, deschiderea podului Rădăuţi — Lipcani este o victorie a guvernării liberal democrate, o promisiune realizată în sprijinul respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, pentru care pledează în permanenţă Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Serviciul de presă al PLDM

În organizaţiile teritoriale ale PLDM se desfăşoară şedinţele consiliilor politice În Consiliul Local Şoldăneşti a fost creată fracţiunea PLDM