Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 martie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat act de declaraţiile reprezentanţilor Partidului Popular Creştin Democrat, precum că dosarele în care este implicată conducerea acestei formaţiuni ar avea o coloratură politică.

În calitate de membru al coaliţiei de guvernămînt, Partidul Liberal Democrat din Moldova face apel către organele de drept să procedeze la examinarea dosarelor respective în strictă conformitate cu norma legală, pentru a exclude orice speculaţie privind caracterul lor politic.

PLDM a pledat în permanenţă pentru un stat democratic, de drept, în care să nu existe ingerinţe ale politicului în justiţie. Ca partid aflat la guvernare, depunem eforturi pentru a asigura atingerea acestui obiectiv.

Amintim cu această ocazie că PLDM, inclusiv liderul partidului, Vlad Filat, a suportat direct consecinţele politizării justiţiei de către precedenta guvernare, susţinută de PPCD. În acea perioadă, PLDM a fost ţinta unor ample campanii de intimidare şi persecutare. Caracterul politic al acelor dosare era evident. Indiferent de această situaţie, membrii PLDM şi liderul partidului s-au prezentat în faţa organelor de drept ori de cîte ori au fost citaţi. Ulterior, examinarea obiectivă a acestor dosare a demonstrat lipsa de temei juridic pentru intentarea lor.

Serviciul de presă al PLDM

Comunicat de presă cu privire la declanşarea unei campanii de denigrare a membrilor şi conducerii PLDM Atac asupra sediului teritorial al PLDM