Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

O delegaţie a PLDM — în vizită la Bruxelles şi Berlin

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 martie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 15–20 martie, o delegaţie a Partidului Liberal Democrat din Moldova a efectuat o vizită la Bruxelles şi Berlin, la invitaţia Fundaţiei Konrad Adenauer. Liberal democraţii au avut multiple întrevederi cu înalţi oficiali din cadrul Parlamentului European, Comisiei Europene, Bundestag-ului german şi Cartierului General al NATO.

În cadrul întrevederilor a fost luată în discuţie situaţia social-politică din Republica Moldova, reforma constituţională, problema transnistreană, liberalizarea regimului de vize şi perspectivele aderării ţării noastre la spaţiul comunitar.

Oficialii europeni au insistat asupra identificării unor soluţii durabile de ieşire din criza constituţională, pentru asigurarea unui sistem funcţional şi democratic de guvernare. În context, a fost subliniată importanţa promovării unor politici eficiente de comunicare prin intermediul mass-media. Reprezentanţii UE şi-au arătat disponibilitatea de a acorda ţării noastre asistenţă pentru continuarea reformelor democratice, pentru suportul comunităţii de cercetare; programe de sănătate şi în domeniul tineretului etc.

Un capitol aparte al discuţiilor l-a constituit obiectivul PLDM de a deveni membru cu statut de observator al celui mai mare partid din Europa — Partidul Popular European. Reprezentanţii PPE au dat asigurări că decizia privind aderarea PLDM va fi una echilibrată şi corectă.

Serviciul de presă al PLDM

Discursul deputatului Mihai Godea, rostit în cadrul dezbaterii proiectului de lege cu privire la libertatea de exprimare Seminare de instruire pentru liderii organizaţiilor primare ale PLDM