Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova cere eliberarea jurnalistului independent Ernest Vardanyan

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 mai 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu soarta jurnalistului şi politologului Ernest Vardanyan, privat de libertate în mod abuziv de către autorităţile de la Tiraspol. Pretinsele acuzaţii de spionaj şi înaltă trădare aduse jurnalistului Vardanyan sunt preluate din arsenalul propagandistic al epocii staliniste şi confirmă o dată în plus caracterul ilegal şi antidemocratic al unui regim ce operează în afara cadrului constituţional şi în flagrantă contradicţie cu standardele internaţionale.

Arestarea jurnalistului Ernest Vardanyan a survenit într-un moment de relativă stabilitate în zona postconflictuală de pe Nistru, iar cei care au ordonat şi operat acest arest urmăresc scopul de a destabiliza situaţia înainte ca procesul de negocieri în formatul “5+2” să fie relansat.

Partidul Liberal Democrat din Moldova califică acţiunile autorităţilor de la Tiraspol drept inacceptabile şi cere eliberarea imediată şi necondiţionată a jurnalistului Ernest Vardanyan. Libertatea de exprimare, circulaţia liberă a informaţiilor sunt drepturi fundamentale care transcend orice hotar. Într-o Europă aflată în plin proces integraţionist, cei care încalcă aceste drepturi se autocondamnă la dispreţ şi izolare din partea comunităţii internaţionale.

Partidul Liberal Democrat din Moldova se solidarizează cu jurnalistul independent Ernest Vardanyan şi face apel către autorităţile Republicii Moldova, către instituţiile şi organismele continentale şi internaţionale să-şi conjuge eforturile pentru a obţine eliberarea imediată şi necondiţionată a jurnalistului Ernest Vardanyan din detenţia structurilor de securitate de la Tirapol.

Serviciul de presă al PLDM

Mesajul Partidului Liberal Democrat din Moldova cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei Tinerii liberal democraţi lansează Campania de informare “Aducem Europa acasă”