Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Femeile liberal democrate au avut o întrevedere cu parlamentara suedeză Walburga Habsburg Douglas

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 iunie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 24 iunie, reprezentante ale Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova au avut o întrevedere de lucru cu Walburga Habsburg Douglas, membru al Parlamentului suedez din fracţiunea Partidului Moderat din Suedia, preşedintele Grupului Adunării Parlamentare a OSCE pentru Moldova.

În discuţiile purtate cu reprezentanta legislativului suedez au fost reflectate teme ce ţin de colaborarea Organizaţiei de Femei a PLDM cu organizaţii similare din Uniunea Europeană, schimbul de experienţă dintre femeile lideri din Parlamentul European şi femeile liberal-democrate din Republica Moldova.

Accentele au fost puse pe implicarea femeilor în procesul decizional şi instruirea acestora pentru a deveni eficiente în procesul de integrare al Republicii Moldova în structurile Uniunii Europene. De asemenea, au fost analizate oportunităţile de participare a OF a PLDM în reţelele internaţionale, care promovează activismul politic al femeilor. A fost abordat şi subiectul reformării Republicii Moldova şi consolidării instituţiilor democratice.

Walburga Habsbourg Douglas a menţionat că pentru ea, în calitate de preşedinte al Grupului Adunării Parlamentare a OSCE pentru Moldova, prioritatea numărul unu este să ajute ţara noastră în procesul de integrare europeană. Pentru aceasta, Walburga Habsburg Douglas recomandă ţării noastre să devină parte a tuturor reţelelor internaţionale, să pregatească negociatori cît mai buni, inclusiv femei, care să promoveze imaginea ţării şi schimbările ce au loc în societate.

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate, preşedintele Comisiei parlamentare Protectie Socială, Sănătate şi Familie, Liliana Palihovici a mulţumit deputatei suedeze pentru insistenţa cu care promovează subiectele ce ţin de Republica Moldova pe agenda instituţiilor europene.

În timpul discuţiei s-a ajuns la înţelegerea că parlamentara suedeză va susţine OF a PLDM în intenţia de a deveni membru al Uniunii Europene a Femeilor (European Union of Women).

Walburga Habsburg Douglas a menţionat că 47,8% din membrii parţamentului suedez sunt femei şi în acest context va sprijini eforturile PLDM de promovare a femeilor în Legislativ.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia Organizaţiei Extrateritoriale “Pentru Independenţă şi Integrare Europeană” a PLDM La iniţiativa OT Donduşeni a PLDM, a fost creată Uniunea Raională a Veteranilor Războiului de pe Nistru