Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Elita medicală a aderat la PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 iulie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Un grup de personalităţi notorii din domeniul ocrotirii sănătăţii a aderat la Organizaţia extrateritorială a Partidului Liberal Democrat din Moldova “Pentru Independenţă şi Integrare Europeană”.

Declaraţia de aderare a fost semnată de academicienii: Diomid Gherman, Gheorghe Paladi şi Gheorghe Ţăbîrnă; doctorii habilitaţi: Victor Cojocaru, Adrian Usatîi, Valeriu Istrati, Vasile Jovmir, Marin Rotaru, Anatol Taran, Boris Granaci, Andrei Badan, Mihail Borş, Dumitru Dvorniciuc şi doctorandul Dorin Lîsîi.

Academicianul Gheorghe Ţăbîrnă a declarat că decizia de aderare a fost determinată de politica promovată de PLDM, care este una “echilibrată, obiectivă şi pragmatică”.

La rîndul său, academicianul Diomid Gherman a apreciat prestaţia guvernului condus de Vlad Filat, preşedintele PLDM, inclusiv în domeniul reformării sistemului de ocrotire a sănătăţii.

“Trăim într-o perioadă foarte importantă pentru destinul poporului nostru şi noi, medicii, oamenii de ştiinţă din domeniu nu putem rămîne pasivi. Toţi oamenii conştienţi, intelectualitatea, în primul rînd, trebuie să pună umărul la realizarea obiectivului strategic de integrare europeană a ţării noastre, obiectiv promovat corect şi consecvent de PLDM”, a menţionat academicianul Gheorghe Paladi.

“În opinia noastră, PLDM este partidul care îşi onorează promisiunile făcute în faţa electoratului”, a specificat doctorul habilitat, Adrian Usatîi. El a subliniat în acest sens primele succese înregristrate pe calea integrării europene, aplicarea prevederilor micului trafic la frontieră, scoaterea sîrmei ghimpate de la Prut, respectarea drepturilor omului, alegerea prin vot direct a şefului statului, etc.

În declaraţia de aderare, făcută publică de profesorul Valeriu Istrati, se menţionează că, aderînd la PLDM, specialiştii din domeniul ocrotirii sănătăţii se vor implica plenar în lupta pentru viitorul Republicii Moldova.

Declaraţie de aderare a unui grup de specialişti din domeniul ocrotirii sănătăţii la Organizaţia extrateritorială “Pentru Independenţă şi Integrare Europeană” a Partidului Liberal Democrat din Moldova

Noi, un grup de specialişti din domeniul ocrotirii sănătăţii, constatăm că perioada pe care o parcurge acum Republica Moldova este de maximă importanţă pentru viitorul ţării noastre.

În cei 8 ani de guvernare, comuniştii au divizat societatea, au adus Republica Moldova pe ultimul loc în Europa, după indicii de dezvoltare economică, şi au prejudiciat serios imaginea ţării în lume.

Alianţa de Integrare Europeană şi, în mod special, guvernul Filat întreprind reforme rapide şi eficiente pentru a depăşi criza profundă în care ne-am pomenit. În 9 luni, actualul executiv a făcut mai mult pentru integrarea europeană decît toate guvernele precedente.

Apreciem în mod special prestaţia PLDM care, prin cadrele aflate la guvernare, demonstrează pragmatism, modernitate şi ataşament la valorile europene. Echipa lui Vlad Filat iese în evidenţă nu numai prin profesionalism, dar, în primul rînd, prin faptul că-şi onorează promisiunile făcute în faţa electoratului. Integrarea europeană, micul trafic la frontieră, respectarea drepturilor omului, alegerea şefului statului prin vot direct, promise de PLDM, devin astăzi o realitate.

Noi, cei care activăm într-un domeniu foarte sensibil cum este ocrotirea sănătăţii, sprijinim accederea la putere a unei noi generaţii de politicieni care, prin pregătirea şi modul de a gîndi, pentru prima dată în istoria noastră modernă ne reprezintă cu demnitate în faţa societăţii şi în exterior.

Pornind de la aceste realităţi, într-un moment important pentru destinele ţării, noi nu putem să rămînem indiferenţi şi declarăm aderarea la Organizaţia extrateritorială a PLDM, implicîndu-ne plenar în lupta pentru viitorul Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PLDM

PLDM — în ajutorul sinistraţilor Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi propune ca obiectiv să dea ţării un preşedinte