Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Un proces politic autentic are la bază implicarea a tot ce înseamnă capacitate şi valoare

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 august 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Un proces politic autentic într-o societate democratică are la bază implicarea a tot ce înseamnă capacitate şi valoare”, a declarat Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, premierul Vlad Filat, în cadrul şedinţei Consiliului Politic al Organizaţiei extrateritoriale a PLDM “Pentru Independenţă şi Integrare Europeană”, care a avut loc la 26 august.

“Sunt foarte onorat că v-aţi ataşat unei acţiuni care are scopul de a transforma Republica Moldova într-un stat democratic, că aţi avut curajul să vă implicaţi într-un proces vital pentru societate şi că imprimaţi vigoare acestui proces”, a menţionat Vlad Filat, referindu-se la personalităţile notorii din domeniile academic, de ocrotire a sănătăţii, agriculturii, sportului şi din diasporă, care au aderat în ultimele două luni la PLDM.

În contextul referendumului constituţional din 5 septembrie, Preşedintele PLDM a atenţionat că e importantă nu doar desfăşurarea acestuia, ci participarea unui număr cît mai mare de alegători, pentru a asigura plebiscitului legitimitate deplină.

Membrii Consiliului Politic au aprobat un plan de acţiuni privind implicarea organizaţiei în campania pentru desfăşurarea referendumului constituţional din 5 septembrie şi au adoptat o Declaraţie politică, în care şi-au exprimat convingerea că cetăţenii Republicii Moldova vor participa activ la plebiscit şi vor decide să-şi aleagă singuri preşedintele.

În acelaşi timp, în declaraţie se menţionează că, în perspectiva alegerilor parlamentare şi prezidenţiale, PLDM are potenţialul necesar de a participa atît cu o listă competitivă pentru Parlament, cît şi cu o candidatură puternică la scrutinul prezidenţial. “PLDM, prin prestaţia sa, a demonstrat că are toate calităţile necesare pentru a asigura o guvernare eficientă”, se mai spune în declaraţia adoptată.

La şedinţa Consiliului Politic al Organizaţiei extrateritoriale a PLDM “Pentru Independenţă şi Integrare Europeană” au fost aleşi noi membri în Biroul Executiv şi în Consiliul Politic. De asemenea, în cadrul Consiliului Politic au fost create 9 departamente ramurale şi desemnaţi directorii acestora.

Serviciul de presă al PLDM

La Rezina s-a constituit Organizaţia de Tineret a PLDM Comunicat de presă al PLDM cu privire la comemorarea atacurilor teroriste din 11 septembrie din SUA