Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tinerii liberal democraţi: Ororile comunismului nu trebuie uitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 noiembrie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova va organiza de Ziua Internaţionala a victimelor comunismului, marcată la 7 noiembrie, o acţiune de sensibilizare a opiniei publice asupra ororilor comise de regimul comunist. Tineri liberal democraţi se vor deplasa în toate campusurile studenţeşti, precum şi în căminele colegiilor din Chişinău, Bălţi, Orhei şi Cahul, unde vor discuta cu tinerii şi vor proiecta filmul documentar “The Soviet Story”.

George Mocanu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că tinerii trebuie să cunoască adevărul istoric şi modul în care comunismul a determinat destinul Republicii Moldova. “TLDM, chiar de la constituirea sa, a luptat pentru desfiinţarea regimului comunist, iar după evenimentele din 7 aprilie, tineri liberal democraţi au fost intimidaţi, persecutaţi şi torturaţi de către călăii fostei conduceri comuniste”, a menţionat Mocanu.

La rândul său, vicepreşedintele TLDM, Mihaela Spătaru, a spus că regimul comunist dintotdeauna s-a menţinut la putere prin frică şi teroare, de aceea ororile comunismului nu trebuie uitate pentru a nu permite repetarea lor. Spătaru a precizat că proiectarea documentarului “The Soviet Story” va avea loc în aer liber sau în sălile de lectură din cămine, iar la eveniment poate fi prezent oricine este interesat.

Andrei Spânu, membru al Organizaţiei de Tineret a PLDM a adăugat că la diferite etape şi în diferite contexte istorice regimul criminal comunist a înfometat, a împuşcat sau a închis în Gulag-uri oameni nevinovaţi. Aceasta este adevărata faţă a comunismului care trebuie cunoscută de toată lumea.

Tineretul liberal democrat preconizează ca documentarul “The Soviet Story” să fie vizionat de aproximativ 10.000 de studenţi. De asemenea, TLDM va organiza o excursie la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei.

Serviciul de presă al PLDM

În Europa fără vize PLDM se bucură de sprijinul Partidului Popular European