Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM organizează ample acţiuni dedicate copiilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 mai 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a pregătit un plan complex de acţiuni consacrate Zilei Internaţionale a Copilului, sărbătorită la 1 iunie. Acesta a fost prezentat astăzi, 27 mai, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, Lilia Bolocan a menţionat că PLDM a fost mereu alături de copiii din familiile social-vulnerabile, cei rămaşi fără îngrijire părintească, cei care au avut de suferit în timpul inundaţiilor, cei cu probleme de sănătate, oferindu-le suport moral şi material.

“Toate campaniile iniţiate de PLDM în susţinerea copiilor au avut drept scop sensibilizarea comunităţii şi a familiei asupra necesităţii respectării drepturilor lor: dreptului la copilărie, la dragoste părintească, la educaţie”, a spus Bolocan.

Preşedintele Organizaţiei de Femei Ciocana, Jana Buliga a făcut o prezentare a celor mai importante acţiuni la nivel municipal şi naţional, preconizate de PLDM. Manifestaţiile vor demara la 29 mai, cu competiţia sportivă “Starturi Vesele”, care se va desfăşura pe Stadionul Dinamo din capitală şi va aduna peste 120 de copii din municipiu şi suburbii. Aceştia vor concura pentru “Cupa Stejarului” şi alte premii oferite de conducerea PLDM.

La 1 iunie, copiii şi părinţii sunt invitaţi la programul distractiv “Hai să ne jucăm copii!”, care va începe la ora 10.00, în Parcul “La izvor” şi va continua pe parcursul zilei în toate sectoarele municipiului Chişinău, precum şi în toate raioanele republicii.

În aceeaşi zi va fi lansată şi Campania de susţinere a copiilor cu diabet zaharat, a spus Buliga.

La rândul său, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, Nighina Azizov a informat că pe tot teritoriul ţării vor fi organizate concerte de caritate, la care vor participa artişti consacraţi, dar şi copii talentaţi; vor fi vernisate expoziţii cu vânzare a lucrărilor efectuate de copiii de la şcolile-internat şi Centrele de creaţie; vor fi efectuate donaţii de carte artistică şi manuale pentru bibliotecile din capitală şi din localităţile rurale, precum şi jucării, seturi de mobilă şi echipament sportiv pentru instituţiile preşcolare.

Programul desfăşurat al acţiunilor consacrate Zilei Internaţionale a Copilului poate fi accesat pe site-ul oficial al partidului www.pldm.md.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici a participat la ediţia a XVIII a concursului “Moştenire” Starturi Vesele “Cupa Stejarului”