Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 iunie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 12–13 iunie, la Chişinău se vor afla în vizită euro-parlamentarul german creştin-democrat, Elmar Brok, membru al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European, şi Secretarul de stat pentru Transport al Franţei, Thierry Mariani, care este membru al Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP).

La 13 iunie, cei doi oficiali vor avea întrevederi cu Preşedintele PLDM, premierul Vlad Filat, şi cu prim-vicepreşedintele PLDM, ministrul de Externe, Iurie Leancă.

De asemenea, în cadrul vizitei va fi semnat Acordul de cooperare intre Partidul

Liberal Democrat din Moldova şi Uniunea pentru o Mişcare Populară, după care Vlad Filat şi reprezentantul UMP vor susţine o conferinţă de presă comună la sediul PLDM.

Vizita ambilor demnitari se înscrie în efortul de consolidare a relaţiilor dintre PLDM şi Partidul Popular European (EPP), precum şi partidele constituante, având aceeaşi platformă populară, care susţin PLDM şi procesul de democratizare a Republicii Moldova.

Notă: Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), membru al Partidului Popular European, este o formaţiune politică de dreapta, aflată la guvernare în Franţa. Principiile politice ale formaţiunii sunt pluralismul, democraţia şi descentralizarea.

Sursa: www.pldm.md

Evenimentele Open Air Party au adunat peste 3000 de tineri PLDM dezvoltă relaţii de colaborare cu partidele membre ale PPE