Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Uniunea Ofiţerilor în rezervă “Stejarul” a marcat 20 de ani ai Armatei Naţionale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 septembrie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 3 septembrie, cu ocazia aniversării a 20-a de la crearea Armatei Naţionale, în incinta Palatului Sindicatelor s-a desfăşurat adunarea festivă a Uniunii Ofiţerilor în rezervă “Stejarul” a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

La întrunire au participat peste 200 de militari în rezervă: veterani ai războiului de pe Nistru, participanţi la parada militară din 27 august 2011, ofiţeri şi plutonieri veniţi din localităţile transnistrene Grigoriopol şi Corjova.

Nostalgici şi plini de emoţii, veteranii şi-au adus aminte de primăvara anului 1992, când cei mai demni fii ai neamului nostru, fiind pătrunşi de sentimentul dragostei faţă de pământ şi popor, s-au întors în ţară şi s-au înrolat în rândurile Armatei Naţionale.

“În condiţii extrem de grele — în lipsa elementară a tehnicii militare, armamentului şi muniţiilor — ofiţerii Armatei Naţionale, precum şi cei antrenaţi în acţiunile de luptă din structurile Ministerului de Interne şi a Securităţii Naţionale au demonstrat înalte calităţi morale şi profesionale, apărând integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a declarat colonelul în rezervă, Igor Gorgan, preşedintele Uniunii Ofiţerilor în rezervă “Stejarul” a PLDM.

Prezent la eveniment, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, premierul Vlad Filat a adresat asistenţei felicitări cu ocazia aniversării a 20-a de la crearea Armatei Naţionale.

“Vă mulţumesc pentru activitatea pe care aţi avut-o de-a lungul timpului şi mă închin în faţa Dumneavoastră pentru curajul de care aţi dat dovadă. Vă urez multă sănătate şi prosperitate”, a declarat Vlad Filat.

În cadrul adunării festive, celor mai activi membrii ai Uniunii Ofiţerilor în rezervă “Stejarul” le-au fost oferite diplome de onoare pentru merite deosebite faţă de patrie şi popor, dar şi pentru contribuţia esenţială în consolidarea PLDM. Totodată, au fost acordate ajutoare materiale veteranilor invalizi.

În finalul festivităţii, veteranii şi-au exprimat speranţa ca Armata Naţională să fie un organism militar contemporan de tip european, cu o bază tehnică performantă şi cu un efectiv bine instruit.

Sursa: www.pldm.md

Depuneri de flori de Ziua Limbii Române La Drochia a fost constituită ATAL a PLDM