Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Sănătatea femeii este factorul cheie care determină bunăstarea şi dezvoltarea unei societăţi sănătoase

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 octombrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 15 octombrie, la Edineţ, a fost lansată campania de informare “Prevenirea Cancerului de sân”. La eveniment au participat peste 50 de femei, reprezentante ale instituţiilor medicale, şcolare, mediului de afaceri din raionul Edineţ.

În cadrul campaniei va fi promovată importanţa depistării precoce a cancerului de sân, metodele de profilaxie şi efectele negative ale acestei maladii asupra dezvoltării societăţii contemporane.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, Liliana Palihovici, sub egida căreia se desfăşoară campania de informare, a declarat că astfel de evenimente publice în vederea promovării unui mod sănătos de viaţă şi îmbunătăţirii stării sănătăţii populaţiei, în special a femeilor din mediul rural, se vor desfăşura periodic şi vor fi organizate în toate raioanele republicii.

“Este important de preluat bunele practici în domeniul prevenirii, diagnosticării şi tratamentului cancerului de la partenerii de dezvoltare. Trebuie să realizăm toate acţiunile necesare pentru ca femeile să conştientizeze importanţa sănătăţii lor. Doar astfel putem vorbi despre un viitor sănătos al Republicii Moldova”, a declarat Liliana Palihovici.

De asemenea, vicepreşedintele Parlamentului a specificat că este necesară elaborarea unui program complex şi multidimensional în domeniul combaterii cancerului, în general, şi al cancerului de sân, în particular.

“Un aspect important în dezvoltarea sistemului de prevenire a cancerului îl constituie modernizarea tehnologiilor de diagnosticare şi tratament a cancerului, ceea ce ar fortifica sistemul sănătăţii şi ar îmbunătăţi substanţial calitatea serviciilor medicale prestate populaţiei”, a mai punctat Liliana Palihovici.

Potrivit statisticilor, anual, în RM sunt depistate peste 1000 de femei cu cancer la sân.

Sursa: www.pldm.md

A avut loc şedinţa CPN al PLDM Un nou deputat PLDM