Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Fracţiunea PLDM din CMC cere sprijin pentru a crea o zonă pietonală în centrul Chişinăului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 februarie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova din Consiliul Municipal Chişinău a solicitat sprijinul primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, pentru a crea o zonă pietonală în centrul Chişinăului.

O solicitare în acest sens a fost făcută la 31 ianuarie 2012 de către consilierii PLDM, care au adresat o scrisoare oficială Primarului General.

Fracţiunea PLDM asigură cetăţenii că va depune toate eforturile pentru a promova demararea şi implementarea cu succes a Proiectului BERD de Reabilitare a Străzilor şi Modernizare a Iluminatului Public în zona centrală a oraşului.

“Sperăm la o conlucrare constructivă a tuturor fracţiunilor din CMC în vederea aprobării şi celorlalte componente ale proiectului (aprobarea acordului de împrumut cu BEI în valoare de €10.3 mln, aprobarea contractului de împrumut FSEV în valoare de €1.4 mln, precum şi asigurarea contribuţiei municipalităţii în valoare totală de €4.3 mln)”, se spune în textul scrisorii fracţiunii PLDM din CMC.

Totodată, consilierii liberal democraţi solicită sprijinul în vederea înlocuirii străzii Alexandru cel Bun din cadrul proiectului menţionat cu strada Mitropolit Varlaam. De menţionat, că posibilitatea acestei modificări a fost discutată în prealabil (neformal) cu reprezentanţii BERD şi există un răspuns de principiu pozitiv.

În acelaşi timp, fracţiunea PLDM din CMC speră că susţinerea lui Dorin Chirtoacă a acestei iniţiative va consolida şi mai mult spiritul de colaborare şi sprijin reciprocă dintre componentele AIE în cadrul administraţiei publice municipale Chişinău.

PLDM aminteşte că proiectul de transformare a străzii Varlaam într-o veritabilă zonă pietonală a Chişinăului, a fost lansat pe data de 19 mai 2011 şi este unul din angajamentele prioritare ale PLDM pentru a fi promovate în CMC.

Sursa: www.pldm.md

Tinerii liberal democraţi din Moldova — absolvenţi ai cursurilor Robert Schuman Institute OT a PLDM Botanica a acordat ajutoare pentru persoanele imobilizate