Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Încă un primar s-a alăturat echipei PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 februarie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Primarul satului Răculeşti, raionul Criuleni, Vasile Frunză, a aderat recent la PLDM. Despre motivul acestei decizii, dar şi planurile sale pentru dezvoltarea comunităţii aflăm din mini-interviul de mai jos.

Cor. Dl Primar, cum apreciaţi colaborarea cu autorităţile raionale?

V.F. Noi, primarii, întotdeauna ne dorim mult mai multe surse pentru a rezolva problemele comunităţilor. Înţelegem, însă, că visteria consiliilor raionale este limitată, aşa că încercăm să găsim surse alternative, aşa cum sunt: granturile, finanţările. Cât priveşte colaborarea cu autorităţile locale de nivelul II, mă bucură deschiderea şi dorinţa de a conlucra. Ne putem adresa oricând cu problemele noastre şi întotdeauna suntem ascultaţi şi ajutaţi în măsura posibilităţilor. Acesta înseamnă foarte mult.

Cor: Ce aţi reuşit să realizaţi din momentul obţinerii mandatului de primar?

V.F. Proiectele de viitor sunt mari şi ambiţioase. Deocamdată, am dat în exploatare reţeaua de apeduct din satul Bălăşeşti, am obţinut un grant de la FISM pentru reparaţia blocului sanitar din incinta grădiniţei şi încă un grant din partea UNICEF pentru a dota grădiniţa cu mobilă şi jucării.

Cor: Ce alte planuri aveţi pentru comunitatea Dvs?

V.F. Avem câteva proiecte înaintate care sperăm să fie acceptate de finanţatori. Acestea se referă la construcţia unei reţele de canalizare, a unei staţii de alimentare cu energie electrică. Totodată, îmi doresc să iluminăm localitatea şi să o transformăm în una dintre cele mai frumoase din raion.

Cor: De ce aţi ales să faceţi parte din echipa de primari ai PLDM?

V.F. Chiar dacă în campanie am mers pe listele unui alt partid, pentru că aşa se crease situaţia, eu întotdeauna am fost adeptul ideilor promovate de PLDM. Acum nu am făcut altceva decât să repar o greşeală de moment. Echipa de primari ai PLDM din Criuleni este una puternică şi îmi pare bine că fac parte din ea.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia fracţiunii PLDM în CMC cu privire la decizia grăbită de transformare a străzii Varlaam în zonă pietonală, începând cu 1 martie 2012 Deputaţii PLDM au cerut demisia lui Reşetnicov