Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a comemorat eroii căzuţi în războiul de pe Nistru

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 martie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 2 martie, se împlinesc 20 de ani de la declanşarea conflictului armat de pe Nistru. Cu acest prilej, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, premierul, Vlad Filat, i-a omagiat pe eroii căzuţi în luptele pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova.

Dis-de-dimineaţă, Vlad Filat a participat la slujba de pomenire, oficiată la Catedrala “Naşterea Domnului”, apoi a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la monumentul “Maica Îndurerată” de la Complexul “Eternitate”.

În mesajul adresat veteranilor, Vlad Filat a evocat tragicele evenimente de acum 20 de ani, sacrificiul şi jertfa participanţilor la luptele pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării.

“Suntem la distanţă de 20 de ani din ziua în care a început un război nedrept, un război care ne-a fost impus, care i-a luat din rândul nostru pe cei mai demni oameni, care a făcut jertfe atât în rândul locuitorilor de pe malul drept al Nistrului, cât şi în rândul locuitorilor de pe malul stâng”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a subliniat că, odată cu sosirea primăverii, oamenii au mari aşteptări şi speranţe. Din păcate, acum două decenii, aceste speranţe au fost umbrite.

“A fost război, însă cu toţii trebuie să avem forţa şi puterea necesară ca să privim cu încredere în viitor şi prin acţiuni, nu prin declaraţii, să îndreptăţim sacrificiul celor căzuţi, şi anume prin reintegrarea ţării, şi să oferim cetăţenilor drepturi, libertăţi şi prosperitate”, a accentuat Vlad Filat.

În a doua jumătate a zilei, Vlad Filat a participat la o masă de pomenire, organizată pentru veteranii războiului din 1992.

La rândul lor, deputaţii PLDM au mers în raioanele republicii, unde au participat la festivităţile de comemorare a victimelor războiului de pe Nistru.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia deputatului PLDM, Alexandru Cimbriciuc, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la declanşarea conflictului armat de pe Nistru Vlad Filat — cel mai influent politician al lunii februarie