Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — cel mai influent politician al lunii mai

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 iunie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, prim-ministrul, Vlad Filat, continuă să fie cel mai influent politician din Republica Moldova. Aşa arată datele prezentate de Institutul de Analiză şi Consultanţă politică “Politicon” pentru luna mai a anului 2012.

Rezultatele sondajului arată că liderul PLDM, Vlad Filat a fost apreciat cu 13 note de 10 şi a acumulat 329 de puncte din cele 380 posibile.

Directorul “Politicon”, Anatol Ţăranu, a declarat că Vlad Filat rămâne un lider incontestabil.

“Vlad Filat ocupă un loc ireproşabil în top şi este politicianul numărul unu al politicii moldoveneşti”, a declarat Anatol Ţăranu, la o conferinţă de presă.

Pe locul doi în topul “Celor mai influenţi 50 de politicieni ai lunii mai” s-a plasat prim vicepreşedintele PLDM, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării europene, Iurie Leancă. El a acumulat 275,5 puncte şi l-a surclasat pe preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Locul nouă în topul realizat de “Politicon” este ocupat de Valeriu Streleţ, vicepreşedintele PLDM, liderul fracţiunii parlamentare a PLDM. Valeriu Streleţ a acumulat 225 de puncte şi a urcat în top cu 6 poziţii faţă de sondajul din luna aprilie 2012.

Topul “50 cei mai influenţi politicieni” este întocmit cu susţinerea a 38 de experţi, care îi notează pe politicieni în dependenţă de influenţa acestora asupra deciziilor politice majore din ţară, după popularitate şi vizibilitate în sursele media şi după perspectivele politice.

Sursa: www.pldm.md

“Ziua Internaţională a Copiilor” sărbătorită în sectorul Râşcani Suprafeţele nevalorificate de zonele economice libere ar putea fi optimizate