Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 iulie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat act de decizia consilierului raional Cahul, Alexandru Hagioglo, de a-şi schimba apartenenţa politică.

Partidul Liberal Democrat din Moldova califică drept imoral şi necolegial gestul consilierului respectiv de a părăsi fracţiunea PLDM, în favoarea fracţiunii PD, în urma unei tranzacţii politice privind numirea sa într-o funcţie de conducere. Prin această decizie, luată sub presiuni de moment, el a dat dovadă de lipsă de verticalitate şi a trădat angajamentele în faţa cetăţenilor care l-au ales.

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că acest caz de traseism politic are la bază interese pur personale şi a fost favorizat şi încurajat de factori din afara partidului, care urmăresc scopul meschin de a-i ştirbi imaginea.

Partidul Liberal Democrat din Moldova este îngrijorat de faptul că astfel de acţiuni sunt practicate de partide din cadrul AIE. Traseismul politic poate deveni periculos pentru buna funcţionare a Alianţei atât la nivel central, cât şi local. Pe această cale, atenţionăm partenerii de coaliţie că tranzacţiile politice de acest gen nu oferă un suport politic durabil administraţiilor publice locale şi pot compromite eforturile pentru consolidarea forţelor democratice.

Amintim că PLDM este partidul cu cea mai mare reprezentativitate locală, având peste 330 de primari şi deţinând conducerea a 15 raioane.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM au înregistrat proiectul de condamnare a nazismului PLDM a înregistrat proiectul de lege privind condamnarea politică a regimurilor totalitare