Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM au elaborat un proiect de Lege privind Stema de Stat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 septembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii Partidului Liberal Democrat din Moldova: Valeriu Streleţ, Liliana Palihovici, Tudor Deliu şi Iurie Ţap au înregistrat cu titlu de iniţiativă legislativă proiectul de Lege privind Stema de Stat a Republicii Moldova.

Proiectul de lege stabileşte edificiile, locurile şi obiectele, unde Stema de Stat urmează a fi amplasată obligatoriu, precum şi interdicţiile de amplasare şi reproducere a acesteia.

Potrivit notei informative a iniţiativei legislative, Stema de Stat urmează a fi plasată pe sediile autorităţilor şi instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ, misiunilor diplomatice şi la punctele de trecere a frontierei.

De asemenea, Stema va fi reprodusă doar pe sigiliile şi pe actele oficiale ale autorităţilor publice, pe biletele de loterie, pe moneda naţională şi pe alte unităţi monetare emise de BNM.

Proiectul de lege prevede şi cazuri în care se va interzice utilizarea Stemei de Stat. Este vorba despre conflicte armate la care Republica Moldova nu participă, în calitate de mărci comerciale, ca bază pentru elaborarea altor semne heraldice, pentru unităţile administrativ teritoriale şi persoanele de drept privat, ca publicitate neautentică şi amorală, amplasarea pe clădiri avariate sau în reparaţii.

PLDM menţionează că implementarea acestui proiect de lege nu va necesita cheltuieli financiare suplimentare, deoarece Stema de Stat a Republicii Moldova nu se va modifica, iar imaginea grafică va fi aceeaşi.

Sursa: www.pldm.md

Primarii din Mărăndeni şi Risipeni, raionul Făleşti au prezentat rapoarte de activitate Joseph Daul: Moldova este un partener de încredere pentru Uniunea Europeană