Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Joseph Daul: Moldova este un partener de încredere pentru Uniunea Europeană

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 septembrie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Republica Moldova a înregistrat progrese importante în calea sa democratică şi a demonstrat că este un partener de încredere pentru Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută de Joseph Daul, Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, după întrevederea cu Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Premierul Vlad Filat, care a avut loc astăzi, 17 septembrie, la sediul PLDM.

Joseph Daul, Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Republica Moldova a făcut progrese substanţiale în dezvoltarea democraţiei, ceea ce o plasează mai aproape de Uniunea Europeană.

“Republica Moldova este un elev foarte bun. Mă bucur că aţi avansat foarte mult în negocierea Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb. Eu susţin, de asemenea, liberalizarea regimului de vize. Trebuie să continuaţi să mergeţi pe calea apropierii de Uniunea Europeană”, a spus Daul.

Oficialul a reiterat că, pentru a avea un progres social şi o dezvoltare economică durabilă, ţara noastră urmează să insiste pe implementarea reformelor în domeniul justiţiei şi al combaterii corupţiei, iar în acest sens este nevoie de conlucrarea tuturor forţelor politice.

La rândul său, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Premierul Vlad Filat a mulţumit lui Joseph Daul pentru sprijinul constant pe care îl acordă ţării noastre Partidul Popular European. “Apartenenţa PLDM la marea şi puternica familie a popularilor europeni a ajutat Republica Moldova în promovarea obiectivului de integrare europeană”, a spus Vlad Filat.

“Reconfirmăm poziţia noastră fermă şi hotărâtă în implementarea reformelor care sunt necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova. Vom opta în continuare pentru combaterea corupţiei şi crearea condiţiilor privind atragerea investiţiilor în R. Moldova”, a menţionat Vlad Filat.

Tot azi, Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, a avut o întrevedere şi cu fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM au elaborat un proiect de Lege privind Stema de Stat Încă un primar a aderat la PLDM