Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesaj de felicitare al Preşedintelui PLDM, Vlad Filat, cu ocazia Zilei Profesionale a Pedagogilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Stimaţi profesori!

Ziua Dumneavoastră profesională îmi oferă prilejul de a-mi exprima profunda recunoştinţă pentru devotamentul şi sacrificiul pe care îl manifestaţi zi de zi în instruirea şi educarea unei generaţii de tineri competitivi şi inteligenţi.

Am încrederea că seminţele de lumină, omenie şi nobleţe, pe care le răsădiţi în sufletele discipolilor Dumneavoastră, vor găsi sol fertil şi vor înflori peste ani în oameni instruiţi, competenţi, cu gânduri senine şi realizări frumoase.

Vă urez sănătate, bunăstare, linişte sufletească, împliniri profesionale şi respectul pe care îl meritaţi din plin.

La mulţi ani!

Vlad FILAT,
Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova

Mesajul fracţiunii parlamentare a PLDM cu ocazia Zilei Profesionale a Pedagogilor

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova felicită cadrele didactice cu ocazia Zilei Profesionale.

Dorim să Vă transmitem urări de sănătate şi succes în demersurile pe care le întreprindeţi zi de zi, pentru ca învăţământul din Republica Moldova să fie performant şi conform cu cel din Uniunea Europeană şi din întreaga lume.

În calitatea noastră de deputaţi, ne exprimăm întreaga consideraţie pentru dascălii şcolari, acei “zidiţi între caiete”. Avem ferma convingere că pedagogii sunt acele persoane, care pot şi trebuie să întărească spiritul de moralitate din instituţiile educaţionale.

Noi, legiuitorii, optăm pentru acele politici educaţionale, care ar pune accentul pe atât pe valoarea personalităţii profesorului, cât şi pe individualitatea copiilor. Ei au nevoie de o educaţie de calitate.

Învăţătorul este ca un singur drum, foarte larg, în care trebuie să încapă toate cărările. Şi specificul drumului, ş specificul cărărilor le cunoaşteţi cu prisosinţă Dvs., acei care aţi ales să activaţi în sistemul educaţional. Fericit este copilul care găseşte, în fiecare etapă a drumului, pe dascălul şcolar capabil sa insufle treptat forţa şi elanul necesare împlinirii destinului său de om.

Dragii noştri, avem certitudinea, că în ieşirea din criza în care se zbate societatea contemporană, societate marcată profund de violenţă, minciună, corupţie, imoralitate etc., educaţia poate şi trebuie să aducă cea mai însemnată contribuţie. Aceasta implică, însă, o schimbare radicală a statutului educaţiei.

Este, totuşi, 5 octombrie — Ziua Dumneavoastră Profesională.

Vă mulţumim pentru zâmbetul Dvs., care face lumea mai frumoasă; pentru experienţele şi ideile pe care le împărtăşiţi cu generozitate; pentru tot ceea ce învăţăm şi noi de la Dumneavoastră şi alături de Dumneavoastră. Avem încredere în breasla pedagogică, precum şi certitudinea ca veţi da vigoare, autoritate şi moralitate instituţiei noastre educaţionale.

Fracţiunea parlamentară a PLDM

Mesajul Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi cu ocazia Zilei Profesionale a Pedagogilor

Fii fericit, Mărite Dascăl!

Aroma florilor de toamnă pătrunde iar în calendar.
Tu faci bilanţul: numeri anii şi bobocii prinşi în zbor spre înălţimile albastre.
Ai tot arat în lung şi-n lat imens ogor de-nţelepciune, ca să cultivi — ce greu destin! — seminţe pure de lumină.
Le-ai îngrijit cu bunătate, cu stropi de suflet le-ai udat şi, ca să vezi — sfântă minune! — au înflorit şi au dat rod.
Azi numai pentru tine-adun frumoasele vocabule din limbă, mă-nchin adânc şi-ţi mulţumesc:
pentru Curaj, Răbdare, Omenie, pentru Iubire, multă-multă, pe care o împarţi la cei din jur.
Fii fericit, Mărite Dascăl, trăieşte-ţi viaţa împlinit, căci ai trudit, să nu se stingă Lumina Cărţii pe pământ!

Preşedintele Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi din mun. Chişinău,
Boris Volosatîi

Liliana Palihovici: Cântăm în această zi “Iubiţi învăţători!”, iar îndemnul meu este “Iubiţi învăţătorii!”

Stimaţi profesori, dragii mei învăţători!

Veţi primi astăzi, la fel ca la 1 septembrie, buchete de flori şi cuvinte de recunoştinţă. Şi cred că recunoaşterea adevărată a meritelor Dumneavoastră se vede, mai ales, în faptul cine au devenit şi cât de departe au ajuns elevii Dumneavoastră. Şi cunosc atâtea exemple în care această mândrie este reciprocă.

Am sentimentul că, oricât de sus au ajuns unii dintre noi, nu am făcut de ajuns ca să trăiţi mai departe o viaţă demnă în sălile de clasă, în aulele universitare sau acasă. Dar Vă mărturisesc: atunci când votez, când conving sau resping, când propun sau promovez o decizie ori o hotărâre pe plan social, am convingerea că cei pentru care o fac şi insist nu sunt nişte oameni abstracţi, pot fi chiar profesorii mei.

De mai mulţi ani, chiar de decenii, fredonăm în această Zi a Profesorului o melodie în care ne adresăm cu “Iubiţi învăţători, iubiţi învăţători”. Îndemnul meu de astăzi pentru noi toţi este: “Iubiţi învăţătorii!”.

Cu dragoste, se pot face atâtea lucruri bune.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a elaborat Legea cu privire la oamenii de creaţie şi uniunile de creaţie O comisie parlamentară va investiga cazurile de demolare şi deteriorare a monumentelor istorice