Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În municipiul Chişinău a fost constituită Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 februarie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 11 februarie curent, în incinta Preturii Centru, a avut loc Conferinţa de constituire a Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi (APLD) din municipiul Chişinău. La lucrările şedinţei au participat 350 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, care activează în sistemul educaţional.

De asemenea, au fost prezenţi vicepreşedinta PLDM, vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, deputaţii Chiril Luchinsci, Iurie Chiorescu şi Ghenadie Ciobanu, secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, viceministra Educaţiei, Loretta Handrabura, preşedintele fracţiunii liberal democrate în Consiliul municipal Chişinău, Ghenadie Dumanschi, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Chişinău a PLDM, Sergiu Palihovici.

Delegaţii au dezbătut structura organizatorică a Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi şi au aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare.

APLD din mun. Chişinău reuneşte cadrele didactice din toate treptele de învăţământ şi are scopul să promoveze valorile şi interesele naţionale, parteneriatul, competiţia deschisă şi respectarea normelor etice ale sectorului necomercial.

Preşedinte al APLD din mun. Chişinău a fost ales, cu unanimitate de voturi, directorul liceului “Gh. Asachi”, Boris Volosatâi.

În mesajul adresat participanţilor la conferinţa de constituire, deputatul Chiril Lucinschi a menţionat că momentul creării asociaţiei este unul oportun, deoarece domeniul educaţiei se află în toiul reformelor.

“Noi vom putea să realizăm obiectivele propuse, doar dacă vom lucra cot la cot. Trebuie să fiţi activi, fiindcă avem unele lacune în domeniul educaţiei. Un exemplu este Codul Educaţiei. Până a fi supus votului în Parlament, trebuie să-l discutăm în cele mai mici detalii. Doar împreună vom reuşi să găsim soluţiile potrivite”, a spus deputatul.

La rândul său, preşedintele OT Chişinău a PLDM, Sergiu Palihovici a menţionat că asociaţia nu se creează doar pe hârtie, ci pentru a rezolva problemele serioase din domeniu. Palihovici a chemat pedagogii să elaboreze cât mai curând conceptul ce ţine de reforma structurii învăţământului.

Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi din mun. Chişinău a stabilit obiectivele şi sarcinile membrilor săi şi a trasat priorităţile de activitate pentru perioada următoare.

La finalul şedinţei, a fost adoptată Rezoluţia Conferinţei de constituire a Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi din municipiul Chişinău.

Amintim că, la nivel naţional, Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi a fost constituită la 13 septembrie 2008. În cadrul PLDM activează mai multe asociaţii socio-profesionale, crearea acestora fiind stipulată în statutul partidului.

Sursa: www.pldm.md

În sectorul Râşcani din capitală a avut loc Adunarea Generală a femeilor liberal democrate Vlad Filat şi deputaţii PLDM au depus flori la bustul poetului Grigore Vieru