Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat şi deputaţii PLDM au depus flori la bustul poetului Grigore Vieru

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 februarie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 14 februarie, marele poet al neamului Grigore Vieru ar fi împlinit vârsta de 77 de ani. Cu această ocazie, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, premierul Vlad Filat, însoţit de deputaţii liberal democraţi au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor.

Vlad Filat a menţionat că naşterea lui Grigore Vieru în Ziua Dragostei nu este una întâmplătoare.

“El va rămâne cu certitudine şi pe viitor unicul care a reuşit să scrie atât de frumos despre acest sentiment profund”, a spus preşedintele PLDM.

Vlad Filat a menţionat că este de datoria noastră, a tuturor să promovăm creaţia poetului şi să realizăm ceea în ce a crezut marele Grigore Vieru.

“Să promovăm acele sentimente profunde faţă de mamă, de femeie în general, faţă de ţară, faţă de limbă, faţă de casa părintească. Acesta este cel mai bun şi mai necesar lucru care trebuie să-l facem noi”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM, Vlad Filat a mulţumit soţiei regretatului poet, Raisa Vieru pentru că administrează cu grijă tot ce a lăsat marele poet.

Grigore Vieru s-a stins din viaţă pe 18 ianuarie 2009, în urma unui stop cardiac. Poetul a fost victima unui accident rutier, în timp ce se întorcea de la Cahul, unde participase la un simpozion dedicat lui Mihai Eminescu.

Sursa: www.pldm.md

În municipiul Chişinău a fost constituită Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi Tineretul Liberal Democrat din Moldova promovează opera marelui poet Grigore Vieru