Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tineretul Liberal Democrat din Moldova promovează opera marelui poet Grigore Vieru

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 februarie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Marţi 14 februarie, Tineretul Liberal Democrat din Moldova a dat start unei acţiuni de promovare a operei marelui poet Grigore Vieru.

În ziua în care acesta ar fi împlinit 77 ani, tinerii liberal democraţi au distribuit în întreaga ţară poezii de dragoste semnate de Grigore Vieru. Acţiunea a demarat în faţa Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, iar apoi a continuat în 7 universităţi, 12 colegii, 31 licee şi 20 de instituţii de învăţământ din 15 raioane. În paralel, în şcoli şi licee au avut loc recitaluri de poezie, la iniţiativa TLDM.

“Nu este prima acţiune de acest gen. Unul din obiectivele noastre este de a promova cultura şi valorile naţionale, iar poeziile lui Grigore Vieru au fost şi vor rămâne mereu simboluri pentru toate generaţiile”, a menţionat Andrei Spânu, vicepreşedintele TLDM.

Printre poeziile distribuite de membrii Organizaţiei de Tineret a PLDM s-au regăsit: “Pentru ea”, “Vreau să te văd”, “E-o linişte iubirea?”.

Cei care au primit în dar poezii au rămas plăcut surprinşi de gestul tinerilor liberal democraţi. “Într-adevăr, astăzi mai mulţi tineri sărbătoresc ziua îndrăgostiţilor, dar puţini ştiu că astăzi este şi ziua când s-a născut Grigore Vieru”, a spus Andrei Boicu, student ULIM.

Pentru al treilea an consecutiv, de 14 februarie, Tineretul Liberal Democrat din Moldova organizează acţiuni dedicate poetului.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat şi deputaţii PLDM au depus flori la bustul poetului Grigore Vieru Moţiune simplă privind sistemul de prestaţii sociale