Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM au depus flori la bustul poetului Grigore Vieru

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 ianuarie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 18 ianuarie, se împlinesc trei ani de la trecerea în nefiinţă a poetului Grigore Vieru. Cu această ocazie, deputaţii Partidului Liberal Democrat din Moldova au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a spus că trecerea în nefiinţă a lui Grigore Vieru este o mare pierdere, iar moştenirea sa culturală şi spirituală va dăinui veşnic.

“Ne-am fi dorit ca în aceste momente să fie printre noi şi să ne îndrumeze cu un sfat, să ne fie un sprijin, un reper moral. Azi, ne rămâne doar să-i comemorăm memoria şi să-i urmăm îndemnurile din creaţia sa”, a spus Valeriu Streleţ.

Deputaţii PLDM şi-au amintit cu drag de Grigore Vieru şi au menţionat că marele poet contemporan a fost mesagerul valorilor noastre naţionale.

“Toţi trebuie să ne mândrim cu faptul că am fost contemporani cu Grigore Vieru. Şi astăzi versurile poetului sunt uşor de pus pe note, deoarece sunt deosebit de cantabile”, a spus deputatul PLDM, Maria Ciobanu.

Grigore Vieru a murit în urma unui accident rutier. Poetul se întorcea de la Cahul, unde participase la un simpozion dedicat lui Mihai Eminescu.

Sursa: www.pldm.md

Adunările generale ale structurilor teritoriale ale Organizaţiei de Femei a PLDM continuă Organizaţia de Femei din Donduşeni şi-a ales noua conducere