Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vernisaj de sculpturi dedicate lui Grigore Vieru la sediul PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 februarie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 14 februarie 2010, zi în care regretatul poet Grigore Vieru ar fi împlinit 75 de ani, la sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova a fost vernisata o expoziţie de sculptură dedicată maestrului.

Vernisajul cuprinde 7 sculpturi cu bustul lui Grigore Vieru, realizate de maeştrii Igor Canaşin, Tudor Cataraga, Mihai Damian, Ion Zderciuc, Victor Macovei, Ruslan Tihonciuc.

La inaugurarea expoziţiei au participat rudele poetului, deputaţi, membri ai guvernului, scriitori, actori, artişti plastici, reprezentanţi ai Asociaţiei oamenilor de cultură şi artă liberal democraţi şi ai Organizaţiei de Tineret a PLDM, simpli cetăţeni.

În cuvîntul de salut adresat asistenţei, prim-vicepreşedintele PLDM, Mihai Godea a menţionat că niciodată nu vom putea face suficient de mult pentru Grigore Vieru. Ideea acestei expoziţii în sediul partidului, dincolo de orice conotaţie politică, a venit din dorinţa de a fi alături de Vieru în ziua de naştere a maestrului, o zi însemnată pentru tot neamul românesc. “Nu ştiu dacă vom putea vreodată să cuprindem moştenirea lăsată de marele nostru poet naţional, dar să ne aplecăm cît mai des asupra operei sale şi să extragem din înţelepciunea maestrului”, a specificat Mihai Godea, mulţumind artiştilor plastici pentru bunăvoinţa de a-şi expune lucrările în sediul PLDM.

La rîndul său, poetul Traian Vasilcău a evocat simplitatea, dat în acelaşi timp măreţia lui Grigore Vieru, care a demonstrat că în simpleţe se poate regăsi adevăratul triumf al creaţiei.

Au salutat şi apreciat vernisarea expoziţiei de sculpturi dedicate regretatului poet preşedintele Uniunii Scriitorilor, Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă. Ei au menţionat că şi prin acest vernisaj este asigurată prezenţa lui Grigore Vieru în postumitate.

Atmosfera deosebită de la vernisarea expoziţiei a fost întregită de un recital de versuri din creaţia lui Grigore Vieru, susţinut de studenţii Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 21 februarie. Accesul vizitatorilor este liber.

Serviciul de presă al PLDM

Şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM În organizaţiile teritoriale ale PLDM se desfăşoară şedinţele consiliilor politice