Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

“Implicarea tinerilor în politică în secolul XXI” — tema Consiliului EDS de la Bucureşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 15–20 octombrie 2012, Tineretul Liberal Democrat din Moldova a participat la Consiliul EDS, desfăşurat la Bucureşti, cu genericul “Implicarea tinerilor în politică în secolul XXI”.

Timp de 5 zile, au fost organizate grupuri de lucru şi dezbateri asupra moţiunilor propuse de organizaţiile membre. Au fost prezentate teme de interes regional şi european. S-a abordat problema implicării tinerilor în politică, reformării şi modernizării sistemelor educaţionale din ţările membre UE şi non-UE. Un subiect aparte a fost Politica Agrară Comună din Pilonul 1 al Uniunii Europene şi pregătirea unei moţiuni pe această temă pentru următoarea întâlnire.

Rezoluţia evenimentului “Implicarea tinerilor în politică în secolul XXI” a remarcat faptul că există prea mulţi tineri care consideră că problemele lor nu sunt interesante pentru clasa politică. Din această cauză, tinerii ezită să adere la partide, organizaţii politice sau să participle la alegeri. În acelaşi timp, potenţialul imens al tinerilor şi abilităţile lor se pierd sau rămân neutilizate. Rezoluţia adoptată a propus 7 recomandări pentru a determina tinerii să devină lideri politici şi să ia parte la deciziile care îi privesc în mod direct.

Consiliul a propus şi a votat cu majoritatea voturilor trecerea Republicii Moldova din rândul democraţiilor în devenire în categoria democraţiilor europene.

TLDM a devenit în iulie 2012 membru cu drepturi depline în cadrul EDS (European Democrat Students), organizaţia de studenţi şi tineri a Partidului Popular European.

Sursa: www.pldm.md

Primarul de Puhoi a prezentat raportul de activitate la un an de mandat Organizaţia Municipală a TLDM lansează Clubul de Dezbateri Politice