Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Sergiu Palihovici a renunţat la mandatul de consilier municipal

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Chişinău a PLDM, Sergiu Palihovici, a renunţat la mandatul de consilier în Consiliul Municipal Chişinău. Demisia are la bază motive tehnice — incompatibilitatea funcţiei de consilier cu cea de şef al Oficiului teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat, reprezentant al Guvernului în teritoriu.

În acelaşi timp, în perioada următoare, Palihovici intenţionează să se concentreze pe activitatea instituţiilor centrale ale statului şi, în special, activitatea Cancelariei de Stat, pe dimensiuni foarte concrete, cum ar fi: raporturile între administraţia publică centrală şi cea locală, reforma administraţiei publice, descentralizarea administrativă şi instituţională.

Sergiu Palihovici a declarat că, în prezent, există carenţe serioase în activitatea administraţiei publice locale de la Chişinău la capitolul legalitate, oportunitate şi compatibilitate a actelor administrative emise şi adoptate.

“Este imperativ necesar de acordat o mai mare atenţie controlului administrativ, şi nu neapărat pe dimensiunea de control, dar în complex cu un set de masuri concrete ce ţin de prevenirea adoptării unor acte administrative ilegale”, a punctat Palihovici.

Pe de altă parte, în condiţiile adoptării Strategiei naţionale de descentralizare este actuală revizuirea contextului instituţional şi cadrului legal cu referire la reprezentantul Guvernului în unităţile teritorial-administrative, domeniu in care Palihovici se va implica plenar.

Mandatul de consilier in CMC va fi preluat de candidatul supleant pe lista PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Academia Politică îşi desfăşoară cursurile Wilfried Martens şi-a reiterat sprijinul pentru opţiunea europeană a R. Moldova