Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Pedagogii liberal democraţi din mun. Chişinău — decişi să contribuie la reformarea sistemului educaţional

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Biroul Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi din municipiul Chişinău s-a întrunit în şedinţă, pentru a discuta despre reforma învăţământului superior din Republica Moldova.

Membrii biroului au venit cu un şir de propuneri menite să contribuie la dezvoltarea procesului educaţional, asigurarea unui învăţământ de calitate, racordat la standardele europene.

Între altele pedagogii au discutat modalitatea de înscriere a elevilor la instituţiile de învăţământ superior, organizarea examenelor de licenţă şi susţinerea tezei de licenţă.

De asemenea, pedagogii au opinat că ar fi oportun să nu se limiteze numărul de locuri pentru studenţi la instituţiile private de învăţământ, iar în ce priveşte studiile de doctorat şi postdoctorat să fie reglementat doar numărul de locuri finanţate din bugetul statului.

La finele şedinţei, membrii biroului Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi din mun. Chişinău au decis ca propunerile sistematizate să fie aduse la cunoştinţă organelor competente din domeniul educaţiei.

Sursa: www.pldm.md

Deputatul PLDM, Ion Ionaş a devenit cetăţean de onoare al satului Tvardiţa Vlad Filat a avut o şedinţă de lucru cu liderii OT Cantemir a PLDM