Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tineri din Orhei au văzut “pe viu” cum lucrează legiuitorii

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

O participare la şedinţa Comisiei Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, o întâlnire cu vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, prezenţa la două şedinţe în plen ale Legislativului, o fotografie de grup şi multe impresii puternice. Este bilanţul vizitei a cinci liceeni din Orhei, care timp de o săptămână s-au documentat asupra activităţii forului legislativ.

“Am făcut tinerilor din Orhei invitaţia să vină în Parlament şi să vadă «pe viu» cum funcţionează organul legislativ, cum se lucrează în comisii, cum se discută şi cum se votează legile. Asta le lărgeşte orizontul şi îi poate ajuta să-şi decidă propriul viitor”, a declarat vicespeakerul Liliana Palihovici.

“A fost pentru noi o experienţă plăcută şi am văzut totul cu alţi ochi”, a fost opinia comună exprimată de Alina Zestrea, Marcela Brondeţchi, Maria Leahu, Irina Digori şi Mihail Leviţchi la încheierea documentării pe care au avut-o câteva zile la rând în Parlament. Tinerii au avut posibilitatea să urmărească dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului pentru anul 2013, votat în lectură finală.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o şedinţă de lucru cu liderii OT Cantemir a PLDM Primarul din Suruceni şi-a prezentat raportul de activitate