Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Academia Politică şi-a ţinut al 8-lea curs de instruire

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Academia Politică, lansată de Tineretul Liberal Democrat din Moldova (TLDM), a desfăşurat un nou curs de instruire pentru cei 40 de tineri selectaţi în cadrul programului.

Marţi, 6 noiembrie, invitatul Academiei Politice a fost ministrul de Interne, Dorin Recean, care a împărtăşit tinerilor experienţa de activitate, a povestit cum decurge o zi din viaţa unui ministru şi a explicat importanţa implementării reformei demarate la Ministerul de Interne.

Discuţiile au purtat un caracter interactiv, participanţii la seminar au avut ocazia să adreseze zeci de întrebări.

Dorin Recean a specificat că cel mai important în viaţă, dar şi în carieră, este să munceşti bine, cu multă responsabilitate, perseverenţă şi dăruire.

“Viaţa îţi oferă oportunităţi, trebuie doar să profităm de ele. Este foarte important să ne asumăm şi riscuri uneori, fiindcă deciziile adevărate sunt acelea care implică riscuri”, a spus ministrul.

Tinerii au fost curioşi să afle, cum decurge o zi de muncă a ministrului de Interne şi care sunt responsabilităţile pe care şi le asumă.

Dorin Recean a menţionat că zilnic trebuie să ia decizii în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a MAI, care urmează să fie aduse la cunoştinţa angajaţilor şi societăţii în cel mai corect şi exhaustiv mod posibil.

Referindu-se la “reforma de la Interne”, Dorin Recean a specificat că la elaborarea ei s-a ţinut cont de reforma din Georgia şi a precizat că actualmente se munceşte la elaborarea mecanismelor de implementare a acesteia. De asemenea, ministrul a punctat că ar fi bine să fie instituit un consiliu civil, care să monitorizeze modul în care Ministerul de Interne elaborează şi implementează această reformă.

La finalul seminarului, preşedintele TLDM, deputatul George Mocanu, a mulţumit ministrului de Interne pentru faptul că, în pofida agendei extrem de încărcate, a găsit timp să vină la Academia Politică.

Cursurile Academiei Politice se desfăşoară în perioada 11 octombrie — 4 decembrie anul curent.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Primarul de Cioreşti şi-a prezentat raportul de activitate