Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Primarul de Cioreşti şi-a prezentat raportul de activitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 4 noiembrie, în Casa de cultură din s. Cioreşti, r. Nisporeni, a avut loc Adunarea generală a satului, la care primarul, Valeriu Guţu, a prezentat raportul de activitate pentru perioada august 2011 — octombrie 2012. La adunare au participat cca 200 de cetăţeni. De asemenea, au fost prezenţi deputatul PLDM, Maria Ciobanu, consilierii raionali Valeriu Abajeru şi Vasile Negel.

Primarul a menţionat cele mai importante realizări care se regăsesc şi în obiectivele propuse pentru perioada mandatului: construcţia reţelelor de gaze naturale, valoarea investiţiei fiind de 1.222.000 lei; reconstrucţia Casei de cultură din s. Cioreşti şi reprofilarea acesteia într-un Centru de cultură şi agrement pentru populaţie, cu investiţii în sumă de 1.322.000 lei; finisarea reparaţiei capitale a bisericii din s. Cioreşti, valoarea investiţiilor fiind de 300.000 lei; lansarea lucrărilor de construcţie a WC-urilor publice de tip EcoSan, proiect în valoare de 670.000 lei; reparaţia unei porţiuni de drum local, valoarea investiţiei fiind de 85 mii lei.

Suplimentar obiectivelor electorale, primarul a realizat o serie de alte acţiuni şi anume: construcţia a 22 platforme pentru colectarea deşeurilor menajere în cadrul proiectului: “Salubrizarea localităţilor din raioanele Nisporeni, Străşeni şi Călăraşi pentru un mediu curat şi sănătos”; reparaţia capitală a grădiniţei de copii din s. Cioreşti şi înzestrarea acesteia cu mobilier; acordarea ajutoarelor materiale pentru familiile social-vulnerabile; amenajarea unui teren de joacă pentru copiii de la grădiniţa din s. Vulcăneşti; reparaţia sălii de sport de la gimnaziul Vulcăneşti; schimbarea a 43 ferestre termopan la gimnaziul “A.Dumbrava” din s. Cioreşti; întreţinerea drumurilor locale şi a reţelelor de iluminare stradală; amenajarea cişmelelor şi fântânilor din s. Cioreşti.

În acelaşi timp, primarul a ţinut să specifice că, pentru 2013, împreună cu consiliul local şi-au propus mai multe obiective: finisarea construcţiei Centrului de sănătate din s. Cioreşti; construcţia apeductului pentru cetăţenii din s. Vulcăneşti; obţinerea a 66 containere care vor fi instalate pe platformele déjà construite şi care vor determina începerea activităţii serviciului de salubrizare a localităţii; reparaţia podului din s. Cioreşti, menţinerea în stare funcţională a drumurilor locale.

Menţionăm că Adunarea generală a satului a fost difuzată la postul local de radio, astfel încât toţi cetăţenii au avut posibilitatea să se informeze asupra raportului prezentat.

Sursa: www.pldm.md

Academia Politică şi-a ţinut al 8-lea curs de instruire Fracţiunea parlamentară a PLDM regretă incidentul din Legislativ