Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţi PLDM: Preşedinţii de raioane nu vor mai fi aleşi în prima şedinţă a Consiliilor locale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedinţii de raioane nu vor mai fi aleşi în prima şedinţă a consiliilor locale. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de deputaţii din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova: Anatolie Dimitriu, Tudor Deliu, Angel Agache, Nae-Simion Pleşca, Nicolae Juravschi. În şedinţa de azi a Legislativului, proiectul a fost votat în prima lectură.

Potrivit autorilor, prin modificările operate la Legea cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public, aleşii locali vor fi obligaţi ca la prima şedinţă să dezbată doar chestiuni ce ţin de validarea mandatelor de consilier, constituirea fracţiunilor, alianţelor, blocurilor şi constituirea comisiilor consultative de specialitate.

Deputatul liberal democrat, Anatol Dimitriu a declarat în plenul Parlamentului că proiectul vine să aducă claritate în organizarea primei şedinţe a consiliilor locale.

Sursa: www.pldm.md

Ambulanţă pentru Spitalul din Făleşti Liliana Palihovici: Oamenii în vârstă au experienţă, iar tinerii au energie şi idei — astfel putem merge împreună înainte