Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici: Mai mulţi sociologi calificaţi înseamnă mai multă calitate în politici şi servicii

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 14 noiembrie curent, vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, vicepreşedintele PLDM, a participat la conferinţa “Sociologia: interferenţe naţionale şi internaţionale”, organizată de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii de Stat din Moldova. Conferinţa ştiinţifică reuneşte reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului Republicii Moldova, mediului academic din Moldova şi România, Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Biroului Naţional de Statistică, centrelor de cercetări sociologice, sectorului non-guvernamental.

În mesajul de salut adresat participanţilor la conferinţă, Liliana Palihovici a menţionat importanţa cadrelor calificate în domeniul sociologiei.

“Acest lucru înseamnă mai multă calitate în elaborarea politicilor, în prestarea serviciilor sociale, asistenţa sporită a categoriilor vulnerabile, încurajarea creării unui mecanism eficient în comunicarea intra-societală. De aici vine şi importanţa dezvoltării unei imagini pozitive a profesiei de sociolog. Acest rol ne revine nouă, tuturor, care suntem prezenţi la evenimentul de astăzi”, a spus vicepreşedintele PLDM, în debutul conferinţei.

Ziua profesională a Sociologului este consemnată, la 14 noiembrie, în mai multe ţări ale lumii, inclusiv în Republica Moldova, pentru a marca instituirea în anul 1901, la Paris, a primei Şcoli Superioare de Ştiinţe Sociale.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ: PLDM insistă ferm pentru anularea imunităţii deputaţilor Liliana Palihovici: Tinerii sunt un element cheie în dezvoltarea industriei fashion din RM