Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ: PLDM insistă ferm pentru anularea imunităţii deputaţilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 noiembrie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, a făcut un apel către colegii din Alianţa pentru Integrare Europeană, dar şi către deputaţii din opoziţie să susţină proiectul de lege cu privire la ridicarea imunităţii deputaţilor.

Valeriu Streleţ a declarat azi, 14 noiembrie, în cadrul unui briefing, că subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei AIE, acum o lună, însă colegii din AIE ezită să susţină iniţiativa liberal democraţilor.

“Am elaborat anul trecut un proiect de lege, care a primit avizul Curţii Constituţionale. A trecut termenul de şase luni şi avem ferma intenţie de a plasa acest proiect pe ordinea de zi în Parlament. Considerăm că a fost suficient termen de a medita. Dar, având în vedere că se ezită până în prezent, apelăm la această modalitate publică şi îndemnăm toţi deputaţii din AIE, dar şi din opoziţie, să semneze iniţiativa de modificare a Constituţiei. Nu putem vorbi de o veritabilă luptă cu corupţia atât timp, cât deputaţii se vor ascunde după imunitate”, a declarat Valeriu Streleţ.

Iniţiativa privind anularea imunităţii parlamentare a fost lansată în cadrul campaniei electorale pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie 2010. Ulterior, iniţiativa PLDM a fost inclusă în cadrul programului de guvernare al AIE şi a fost votată de către Parlament.

O altă iniţiativă ţine de reforma Procuraturii. Valeriu Streleţ a accentuat că în cadrul fracţiunii liberal democrate s-a creat un grup de lucru, care elaborează un proiect de lege privind reforma complexă a Procuraturii.

“Suntem îngrijoraţi de procesele care se întâmplă în cadrul Procuraturii. În pofida unor intenţii ambiţioase, reforma stagnează. Noi avem intenţia de a face o reformă profundă”, a spus Valeriu Streleţ.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici a efectuat o vizită în raionul Călăraşi Liliana Palihovici: Mai mulţi sociologi calificaţi înseamnă mai multă calitate în politici şi servicii