Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Alexandru Cimbriciuc a participat la un seminar în domeniul strategiei securităţii naţionale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 16 noiembrie, deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, vicepreşedintele Comisiei parlamentare Securitate Naţională, Apărare şi Ordine publică, a participat la seminarul internaţional “Strategia Securităţii Naţionale şi Strategia Militară Naţională în domeniul planificării”, care s-a desfăşurat la Chişinău şi la care au asistat mai mulţi diplomaţi, inclusiv George Panaztov, Ambasadorul Bulgariei în RM, Serghei Pyrozhkov, Ambasadorul Ucrainei în RM, Marin Majer — ex-Director al direcţiei de politici din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Slovacia.

În cadrul seminarului, participanţii au discutat despre cadrul internaţional al strategiilor de securitate, principiile de baza ale Strategiei Militare Naţionale a Republicii Moldova şi exemple de strategii naţionale de securitate existente.

Alexandru Cimbriciuc a ţinut un discurs la tema reformei necesare în domeniul planificării apărării, explicând parcursul unei iniţiative legislative de la iniţiere şi până la adoptarea acesteia.

Deputatul PLDM a venit cu propunerea ca Ministerul Apărării în comun cu societatea civilă să continue discuţiile critic-analitice la elaborarea proiectelor cu impact naţional.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici: Tinerii sunt un element cheie în dezvoltarea industriei fashion din RM Banca Mondială va sprijini în continuare reformele în domeniul educaţiei