Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Banca Mondială va sprijini în continuare reformele în domeniul educaţiei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a avut o întrevedere cu Alberto Rodriguez, manager al sectorului educaţie pentru regiunea Europa şi Asia Centrală din cadrul Băncii Mondiale.

La întrevedere au mai participat deputatul PLDM, Ghenadie Ciobanu, Scherezad Latif, conducătorul proiectului propus de reformă a învăţământului, Ana Olifer, economist în sectorul educaţiei din cadrul Băncii Mondiale şi alţi membri ai Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Scopul vizitei delegaţiei Băncii Mondiale a fost organizarea consultărilor cu Ministerul Educaţiei privind angajamentul strategic şi sprijinul Băncii Mondiale pentru sectorul educaţiei, precum şi consolidarea angajamentului BM cu Parlamentul RM în continuarea implementării programului iniţiat de reformare a învăţământului.

Chiril Lucinschi a mulţumit Băncii Mondiale pentru sprijinul şi susţinerea acordată Republicii Moldova în diverse domenii de dezvoltare şi a asigurat membrii delegaţiei că Parlamentul şi Guvernul îşi vor respecta obligaţiunile asumate în raport cu Banca Mondială, în special cu privire la implementarea reformelor în domeniul educaţiei şi transparenţa utilizării resurselor financiare alocate de către partenerii externi de dezvoltare.

La rândul său, Alberto Rodriguez a declarat că Banca Mondială urmăreşte cu interes deosebit implementarea reformelor în domeniul educaţiei în Republica Moldova şi i-a asigurat pe oficialii moldoveni că BM va sprijini în continuare dezvoltarea şi reformarea sistemului de învăţământ din ţara noastră.

De menţionat că portofoliul curent al Băncii Mondiale în Moldova include 27 de proiecte active, în valoare totală de 317.5 mln dolari. Începând cu 1993.

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Cimbriciuc a participat la un seminar în domeniul strategiei securităţii naţionale Sondaj: Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri 22% ar vota PLDM