Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputatul George Mocanu la Academia Politică

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul George Mocanu a fost speakerul unei noi ediţii a Academiei Politice. În cadrul sesiunii cei 40 de participanţi au învăţat despre rolul unui partid politic în democratizarea ţării şi despre modul în care acesta influenţează redefinirea arhitecturii instituţionale a statului.

Cursul a început cu un modul de brainstorming. Fiecare participant a avut libertatea să propună calităţile pe care consideră că trebuie să le deţină o persoană şi criteriile după care se formează lista de candidaţi pentru funcţia de ales local sau deputat. În urma dezbaterilor şi a explicaţiilor aduse de parlamentar, tinerii şi-au format o viziune complexă asupra competenţelor şi abilităţilor necesare unui politician.

O componentă importantă a sesiunii a fost construcţia şi arhitectura statului. Au fost prezentate procesele şi pârghiile prin care interacţionează între ele cele 3 puteri în stat şi rolul controlului parlamentar asupra guvernării. George Mocanu a făcut referinţă la partajarea funcţiilor în cadrul AIE, la responsabilitatea Guvernului şi a fiecărui ministru în parte.

“Suntem partid aflat la guvernare şi la sfârşitul acestui mandat va trebui să prezentăm cetăţenilor Republicii Moldova rezultate bazate pe performanţă. Avem ce arăta, avem aceste rezultate, dar nu trebuie să diminuăm viteza implementării schimbărilor necesare pentru a putea presta servicii publice calitative către cetăţeni” a declarat deputatul George Mocanu.

Academia Politică este un proiect dedicat celor care doresc şi pot să se implice în politică. Timp de două luni, 40 tineri participă la un set de training-uri intensive, dar şi la întâlniri cu politicieni. Astfel, Academia Politică îşi propune să ofere tinerilor care doresc să se implice în politică instruirea necesară şi mediul în care să se poată afirma.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Luptei împotriva violenţei domestice La Orhei a avut loc şedinţa Consiliului Politic al OT a PLDM