Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Luptei împotriva violenţei domestice

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Aproape întotdeauna, actele de violenţă împotriva femeilor au loc în spatele unor uşi închise. Noi, însă, am reuşit împreună să deschidem aceste uşi şi să vorbim deschis despre ceea ce se întâmplă şi, mai ales, despre ce urmări grave au actele de violenţă asupra femeii, copiilor, familiei.

Astăzi suntem mulţi care spunem ferm “NU violenţei împotriva femeii!” şi deja putem să ne concentrăm eforturile pe acţiuni împotriva violenţei în familie, implicând părinţi, profesori, asistenţi sociali, poliţişti, procurori, judecători, medici, psihologi şi alţi profesionişti.

Avem o legislaţie bună în domeniu, apreciată de experţi ca fiind excelentă, iar mai nou, din 2010 — şi un mecanism de implementare a acesteia. Suntem una dintre puţinele ţări din regiune, în care violenţa împotriva femeii este calificată drept infracţiune şi există un cadru cuprinzător pentru un răspuns multi-sectorial.

Ceea ce putem face mai mult este să oferim victimelor violenţei servicii şi siguranţa că asta nu se va repeta niciodată, să căutăm ceea ce alimentează violenţa şi să curmăm din rădăcini acest flagel. Poate că o spun prea des, dar aici educaţia este una dintre principalele soluţii.

Este de ajuns ca bărbaţii să le ofere propriilor copii un exemplu de atitudine plină de respect şi demnitate pentru fetele şi femeile din jur şi cercul violenţei se va rupe, cel târziu, peste o generaţie.

Sursa: www.pldm.md

Mai mult dinamism şi mai puţin pesimism în promovarea femeilor Deputatul George Mocanu la Academia Politică