Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Educaţia — tema de discuţie în cadrul Clubului de Dezbateri Politice de la UPS “Ion Creangă”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 28 noiembrie, la Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă”, a avut loc a doua întâlnire din cadrul Clubului de Dezbateri Politice. Invitata sesiunii a fost Loretta Handrabura, viceministru al Educaţiei. La întâlnire au fost prezenţi 45 de tineri.

La sesiune s-a discutat despre studiile relevante pentru carieră — o prioritate din cadrul strategiei “Moldova 2020”. La acest subiect s-a punctat necesitatea conectării sistemului educaţional la piaţa forţei de muncă şi implicarea sectorului privat în dezvoltarea tinerilor.

De asemenea, invitatul Clubului de Dezbateri a vorbit despre principalele acţiuni planificate de Ministerul Educaţiei în contextul reformei sistemului respectiv. La acest subiect s-a menţionat necesitatea reformării sistemului educaţional profesional şi vocaţional, eliminarea corupţiei din sistemul de învăţământ, dar şi oportunităţile pe care le creează reforma tinerilor profesori.

La final, Andrei Spânu, preşedintele Organizaţiei Municipale a TLDM, a menţionat că această şedinţă a Clubului de Dezbateri Politice este o premieră la UPS “Ion Creangă”, dar că astfel de acţiuni vor avea loc cu regularitate.

Clubul de Dezbateri Politice este o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova şi reprezintă o platformă de discuţii pentru tinerii interesaţi de politică. Pot participa la eveniment toate persoanele preocupate de politică cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al fracţiunii parlamentare a PLDM PLDM propune amendarea partidelor pentru coruperea alegătorilor