Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Climatul de afaceri va fi îmbunătăţit, susţine deputatul PLDM, Veaceslav Ioniţă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 noiembrie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, deputatul PLDM, Veaceslav Ioniţă, a prezentat astăzi, în cadrul unui briefing, mai multe iniţiative legislative care au menirea de a îmbunătăţi mediul de afaceri din Republica Moldova.

Ioniţă a menţionat că atragerea investiţiilor, în special al celor străine, este o prioritate pentru guvern. În acest context, deputatul PLDM s-a referit la ultimele acţiuni întreprinse pentru îmbunătăţirea activităţii Zonelor Economice Libere (ZEL).

Deputatul PLDM a spus că, săptămâna curentă, a avut o întâlnire cu directorii şi rezidenţii ZEL.

“Soluţii pentru cel puţin 10 probleme formulate de cei care activează în ZEL se regăsesc într-un proiect de lege, care a fost înregistrat în aceeaşi zi pentru a fi inclus în procedura de examinare parlamentară”, a spus Ioniţă. El a precizat că, în perioada următoare, va fi propus un alt amendament, astfel încât investitorii străini să poată obţine viza de reşedinţă printr-o procedură mai simplificată, urmând să fie eliminate cel puţin 4 documente considerate inutile.

De asemenea, preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe a menţionat că, împreună cu Centrul de e-guvernare, se lucrează la mai multe proiecte de lege pentru a îmbunătăţi climatul de afaceri. Acestea vizează reducerea de 3 sau 4 ori a numărului de documente pe care le prezintă mediul de afaceri către autorităţi.

Un alt subiect abordat de către deputatul PLDM a fost exportul produselor agricole.

“Am avut situaţii, în care produsele agricole nu au putut fi exportate, din cauza unor scheme nu tocmai plăcute pentru agenţii economici şi autorităţile publice. Pentru eliminarea acestora, a fost elaborat un proiect de lege care prevede legalizarea circuitului producţiei agricole, ceea ce va permite producătorilor agricoli să solicite restituirea de TVA, de cel puţin 150 de milioane de lei, începând cu data de 1 ianuarie 2013” a spus Veaceslav Ioniţă.

Sursa: www.pldm.md

PLDM propune amendarea partidelor pentru coruperea alegătorilor PLDM insistă asupra limitării imunităţii deputaţilor