Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Parlamentul a aprobat două iniţiative ale Lilianei Palihovici

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 decembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Parlamentul a decis astăzi că persoanele care au comis împotriva minorilor infracţiuni cu caracter sexual nu pot fi amnistiate.

Iniţiativa legislativă pentru aceste modificări şi completări la Codul Penal a fost promovată de vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, care a afirmat că astfel vor fi realizate sarcinile de eliminare a fenomenelor degradante din societate şi va fi sporit gradul de securitate a integrităţii fizice şi psihice a copiilor.

Astfel, nu pot fi supuse amnistiei persoanele condamnate pentru viol săvârşit asupra unui minor, acţiuni violente cu character sexual săvârşite asupra unui minor, hărţuirea sexuală şi raporturi sexuale cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani, precum şi cei condamnaţi pentru racolarea copiilor cu scopuri sexuale sau pentru prostituţie infantilă.

Tot astăzi, deputaţii au aprobat modificări la Legea Învăţământului, astfel încât persoanele cu antecedente penale să nu poată ocupa funcţii didactice.

“Adoptarea acestor modificări la Legea Învăţământului asigură securitatea psiho-emoţională a copilului şi garantează faptul ca persoanele care sunt implicate în procesul educaţional să fie integre din toate punctele de vedere, să corespundă normelor morale şi de conduită general-valabile”, a afirmat în faţa legislativului, Liliana Palihovici.

Vicepreşedinta Parlamentului a apreciat votul unanim al Parlamentului pentru această modificare, fapt ce reprezintă o expresie a promovării la nivel legislativ a interesului superior al copilului.

“Acest vot unanim în Parlament atât pentru modificarea Codului Penal, cât şi pentru neadmiterea persoanelor cu antecedente penale de a ocupa funcţii didactice demonstrează că forul legislativ poate fi unit atunci când este vorba de interesul copilului”, a menţionat Liliana Palihovici.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, politicianul anului 2012 TLDM Sângerei a organizat o competiţie sportivă