Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM, Vlad Filat, politicianul anului 2012

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 decembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, primul-ministru, Vlad Filat, a fost nominalizat drept cel mai influent politician din RM în anul 2012. Aşa arată datele topului elaborat de către Centrul de cercetări “Politicon”, dat publicităţii, astăzi 21 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia directorului “Politicon”, Anatol Ţăranu, preşedintele PLDM, Vlad Filat, s-a plasat 11 luni consecutiv pe prima poziţie, deoarece este un lider incontestabil pe arena politică din Republica Moldova.

“În anul 2012, liderul PLDM nu a cedat niciodată poziţia întâi şi a condus topul fără să resimtă o concurenţă din partea altor politicieni. Poziţia de lider al clasei politice se datorează calităţilor profesionale, dar şi paşilor siguri pe care îi face. În acest an, preşedintele PLDM, Vlad Filat, s-a afirmat ca un diplomat iscusit”, a spus Anatol Ţăranu.

Menţionăm că, şi anul trecut, Vlad Filat a fost desemnat de “Politicon” cel mai influent politician.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, este urmat de ministrul de Externe, Iurie Leancă, care a urcat 2,5 poziţii şi s-a situat pe locul doi, datorită “succeselor înregistrate în politica externă”.

O evoluţie remarcabilă, potrivit realizatorilor topului, a înregistrat pe parcursul anului şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, care a urcat 29 de poziţii şi s-a plasat pe locul 10 în sondaj.

Topul final a fost elaborat în baza celor lunare efectuate de “Politicon”, luându-se în calcul poziţiile ocupate în clasament de politicieni pe parcursul întregului an. Lunar, aceste topuri sunt elaborate în baza notelor date politicienilor de către un grup de experţi.

Sursa: www.pldm.md

Anatolie Dimitriu şi Nicolae Olaru participă la şedinţa AP a GUAM Parlamentul a aprobat două iniţiative ale Lilianei Palihovici